Història


1981

 

En els darrers anys, des del més profund de l’avern, un espectacle de llum, soroll i coloraines va començar a sorgir arreu de Catalunya. Al Masnou, una Colla de diables surt a la superfície un cop l’any  per als seus carrers, on es produeixen persecucions vers als pacífics habitants amb l’únic objectiu d'aterroritzar-los, m’entres que el dia següent a la matinada, al sortir els primers rajos de sol, tornen als seus caus més profunds de la terra on s’esperen ansiosament que passi un any més.

Aquests fets van sorgir al Masnou  l’any 1981 per iniciativa d’una ment perversa Masnovina, en Jordi Torrano, on més tard, passaria a mans dels membres del Centre Excursionista, dels quals, en van sortir la majoria  dels components i, finalment en mans de l'actual cap de Colla Joan Bertran que, any rere any, aconsegueixen transmetre el seu tarannà alegre, anàrquic i festiu.

No obstant, amb el pas dels anys, aquestes ments perverses han anat millorant les seves estratègies i reunint diables d’arreu del món, on no es distingeixen ni races ni classes socials. Això els ha permès organitzar-se i expandir-se’n diferents formes vitals tant infantils, juvenils i adultes, com ara malèfics encantadors percussionistes, bruixes i diables de tot tipus.

 

-Al llarg de tot aquest temps, seguim fent els Correfocs amb la Colla de Diables juvenil i adulta per seguir engrescant-vos amb espectacles pirotècnic.

 

-El grup de les Bruixes del Masnou, és deixen veure a la rua Diabòlica i el Castanyot

 

-A l’època de l’any 2001, la Colla Malabaristes de foc Ngoron'goro

 

-Banda de percussió d'Atabalats del Masnou al llarg d’aquests últims anys fins el 2014 on ens fan possible tenir unes festes majors plenes de comparses, xiulets, tambors i altres instruments sonors i engrescadors.

 

2006 

 

L’any 2006 la Colla de Diables del Masnou va celebrar el 25è aniversari amb un seguit d’activitats especials per celebrar la festa. Per fer conèixer l’aniversari es va entregar a tots els diables i diablesses, tabalers i membres de la colla unes banderoles per poder posar als balcons i finestres del Masnou amb el dibuix dels 25 anys i també la cara d’un dimoni. Els tabalers de la colla i dimonis també van tocar els timbals i cremaven amb les banderoles posades a l’esquena per celebrar la festa en motiu de l’aniversari, m’entres que els habitants del Masnou gaudien de les seves festes.

 

2011

 

L’any 2011 amb motiu del 30è aniversari de la Colla de Diables, és va encarregar a la Pastisseria Miquel, un pastís ple de merenga vermella que Masnovins i Masnovines varen poder tastar fins que els diables van arribar i, amb una bengala, van encendre les espelmes per celebrar la festa. Els anys passen i com no nosaltres també ens fem grans.. però no per això perdem les ganes de celebrar-ho com cal i amb bons postres!! Aquest cop la Pastisseria Miquel ens va preparar aquesta gran coca envejable per tots el matí de la despertada gamberrera.

 

L’any 2011 varem celebrar el 30è aniversari en honor a la nostra gran edat.

No obstant, els diables som una entitat que no respectem lleis ni costums, i ens agrada anar a contracorrent, per això mateix, els membres van pensar que seria més gratificant comptabilitzar els aniversaris pel número de correfocs realitzats i no pas per celebrar el pas dels anys, amb la qual cosa, al 2015 es celebrarà 35è aniversari en honor als 35è correfoc realitzat al nostre poble.


2013

 

No obstant, els diables som una entitat que no respectem lleis ni costums, i ens agrada anar a contracorrent, per això mateix, els membres van pensar que seria més gratificant comptabilitzar els aniversaris pel número de correfocs realitzats i no pas per celebrar el pas dels anys, amb la qual cosa, al 2015 es celebrarà el 35è aniversari en honor al 35è correfoc realitzat al nostre poble.