Notícies


17/05/2020

Estudiem Junts el nou curs escolar 2020/2021

 

Malgrat la situació actual generada per al COVID-19, la Colla de Diables s'ha sumat en una campanya solidària aportant 100€ per a tots els infants del Municipi del Masnou. Aquesta campanya es per a les poblacions del Masnou, Alella i Teià,i vosalters, també podeu fer una aportació 100% Local, segura i Humana.

 

Born To Live, és una ONG creada a rel de l'actual situació, d'ajuda a la educació infantil i humanitària a nivell nacional, com internacional. Gràcies al suport de les Entitats com la nostre, empreses i particulars, podeu participar a la recaudació de fons per ajudar socialment a les famílies en risc d'exclusió per el Covid-19.

 

Cap nen i nena, i joves sense drets!

 

Visiteu el Web: www.okpal.com/borntolive

 

19/02/2020

La Rua Diabòlica 2020 estrena novetats!

 

Aquest any la Rua Diabòlica començarà a la Nova Plaça de les Dones del Tèxtil aquest dissabte 22 de febrer a les 19:30h.

 

Enguany, hi hauràn uns nous personatges provinents dels països Alpins, que son trapelles amb els infants més dolents durant l'epoca del Carnestoltes, coincidint amb el dia que els Diables feien sortir les Bruixes i el repartiment de la Sopa de Manduca. Aquest any serà una Rua més participativa amb el públic, conservant-la amb la tradicció de les escombres que portaben les bruixes, i moltes altres noves sorpreses que veureu per els nostres carrers. La Rua acabarà a l'Altell de les Bruixes i al arribar, hi haurà una actuació dels Atabalats del Masnou, una actuació dels Diables Infantils, un DJ que posarà ambient musical en substitució de les bruixes i el repartiment de la Sopa de Manduca de Bruixa.

 

Lamentablement no hi haurà el tradiccional ball de les bruixes, no haurà el pregó i tampoc els tallers que es feien a l'Altell. Les Bruixes s'estan perdent, pero des de la colla s'està fent un seguiment per si noves persones volen continuar amb aquesta preciosa activitat que forma part de la Rua Diabòlica.

 

¿Us animeu a participar?

 

18/12/2019

La Nova Junta dels Diables del Masnou va tornar a ser escollida per unanimitat a l'Assemblea General

El Diumenge 17 de novembre de 2019, va tenir lloc l’Assemblea General de la Colla de Diables del Masnou. Actualment a la Colla de Diables hi han 89 membres, de les quals 9 persones van notificar que no podrien assistir, i 53 no s’han manifestat per notificar l’assistència.

 

 

Amb un total de 27 Assistents, es va parlar de l’actualitat dels Comptes, de

 

les activitats realitzades entre l’any 2018 i 2019.

 

 

 

Es va destacar que entre totes les seccions de la Colla es van fer unes 40 activitats, i de les pròpies, en total son 11. Es va debatí si es treien activitats o es mantenien les 11, ja que el castanyot ha anat perdent afluència de públic en els últims anys malgrat el temps. Finalment per majoria es mantenen les 11 activitats. També podeu consultar el nou organigrama actualitzat al nostre Web dels Diables, a l'apartat localització, i Organigrama.

 

Si voleu continua llegint la notícia sensera, també podeu descarregar el PDF fen clic aquí.

 

 

10/12/2019

Sopa de Pedres i Tabals per Nadal

 

Divendres 13 de desembre

 

Es farà la cercavila amb la col·laboració dels Atabalats del Masnou, els quals també formen part de la nostre propia Colla de Diables del Masnou. La percussió  començarà a les 18:30h al Mercat Municipal, i s'extendrà per les parades del mercat per fer la recollida d'aliments. Al finalitzar el Mercat, es pasarà per la Carnisseria Can Ventura, i per la fruiteria Flores, i també es visitarà la Nova Plaça de les Dones del Tèxtil.

 

Dissabte 14 de desembre

 

Durant el matí, just davant de la Oficina OAC, podreu portar patates, àpid, pastanagues i totes les verdures que considereu oportunes per fer un bon caldo de la Sopa de Pedres. A partir de les 17:30h, començaran a fer-se diferents activitats, hi haurà música de Nadal, actuacions de la banda d'Atabalats de la Colla de Diables, Una xocolatada desfeta de la Assemblea Nacional Catalana i alguna sorpresa més fins que us repartim la Sopa de Pedres.

 

¿Us ho perdreu?

 

 

23/10/2019

La Tardor ens porta el Castanyot  2019

 
Com cada any la Colla de Diables del Masnou ha organitzat el castanyot, que es farà el dijous 31 d'octubre. Una de les novetats d'aquest any serà el concurs de disfresses, on us podreu apuntar a la Plaça Ocata a partir de les 19:00h, i a les 19:30h, començarà la rua que finalitzarà a l'Altell de les Bruixes. També hi haurà una actuació dels Atabalats del Masnou, un espectacle dels Diables Juvenils-Infantils i també us repartirem les castanyes, el vi bo i la música. Per acabar la festa, farem el concurs de disfresses i també hi haurà premis.

 

Us ho perdreu?

 

 

09/10/2019

Aquest divendres Botifarrada a la Hispanitat

 
La hispanitat és el genocidi que va comportar 520 anys de colonialisme destructiu. Cridem el poble per denunciar aquest abús perpetrat fa tants anys. En temps actuals, encara no han sabut ni tan sols fer un escrit per donar pas a l'arrepentiment d'aquest acte atroç. Es crida el poble i a tothom a fer una bona botifarra amb pa amb tomàquet! Aquest divendres 10 d'octubre tindrà lloc a la Plaça de Marcel·lina de Monteys. S'oferiran botifarres i begudes a preus populars (5 euros) i podreu gaudir de diversos espectacles d'ambientació.

 

Programació:

 

A les 19:00h, hi haurà una acuació dels Atabalats del Masnou.

 

A les 19:30h, hi haurà una actuació dels Bastoners del Masnou.

 

I a partir de les 20h, es repartiràn les Botifarres amb el pà i tomàquet.

 

Us hi esperem!

 

 

26/09/2019

Els diables col·laboren al Ple de Rauxa

 
El dissabte 28 de setembre a les 17:30h començarà la festa del Ple de Rauxa a les Pistes Esportives del Carrer de Pau Casals, i continuament a les 18:00h, començarà una rua on hi actuaràn els atabalats del Masnou, que s'acabarà a la Nova Plaça de les Dones del Tèxtil. En el moment d'acabar la festa, els diables del Masnou també participaran per fer l'espectacle de cloenda.

 

07/07/2019

Manifestació Ciutadana per dilluns 8 de juliol a les 19:30h

 

Aquest dilluns dia 8 de juliol, s'ha convocat una manifestació Ciutadana davant de l'edifici de la OAC, C/ Roger de Flor Nº 23, a les 19:30h de la tarda per fer unió veinal en la repulsa al col·lectiu feixista i xènofob que hi ha al Masnou, per tal que els Menors refugiats a l'Alberg, el qual és de titularitat pública, no es sentin sols, vers a les protestes dels manifestants organitzats. Es demana la màxima participació ciutadana en contra de l'odi a aquests menors, i que s'ha demanat amb les entitats del poble i que ha estat organitzada per l'Ajuntament del Masnou.

 

 

 

25/06/2019

Els Diables del Masnou participen a la Festa Major de Sant Pere

 

Un any més, els diables es preparen per participar a la seva Festa Major. El dijous 27 de juny, començarem participant a la cercavila dels 3 elements, Terra Mar i Foc, tot estrenant la Nova Plaça de les Dones del Tèxtil a les 22:00h fins acabar a la platja d'Ocata, on hi haurà l'escenari per fer el pregó de la festa. El Divendres 28 es farà el correfoc Juvenil que començarà a Ca n'Humet a les 21:30h i s'acabarà a la platja d'Ocata on tot seguit començaran els focs  d'artifici.

 

El dissabte 29 es farà el Correfoc Adult, i el Inici del recorregut es farà a la Nova Plaça de els Dones del Tèxtil a les 23:30h i s'acabarà a l'Altell de les Bruixes.

 

El diumenge 30 sobre les 7h del matí, és farà la tradiccional despertada per als diferents carrers de la vila, llençant els cohets i amb la banda de percussió fent una cercavila. A les 11h, es farà la cercavila Holi que començarà a a la Plaça de de Martí Miquel i Pol, just al costat de la biblioteca, i s'acabarà a la Plaça de Marcel·lina Monteys.

 

És important:

 

A la Cercavila holi, es recomana portar banyador, galledes d'aigua i xeringues per tal de fer una batalla on acabareu empapats i amb la roba cambiada de colors. En cas de no voler-se mullar, us recomanem no participar o observar de lluny com és l'activitat per tal de no rebre el llançament d'aigua o pols de colors per part dels assistents que hi participen.

 

Veieu els Cartells de l'any 2019.

 

.

 

 

19/06/2019

Cercavila de Sant Joan 2019

 

El diumenge 23 de juny els Diables Juvenils del Masnou ens prepararan una foguera a l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil.


A les 23:30h els Diables i Tabalers estaràn esperant-vos a Can Malet per rebre la flama, i en quant arribi a les nostres mans, farem una cercavil•la fins traslladar la flama fins a la Plaça de la República, l'antiga Caserna de la Guàrdia Civil, on encendrem la foguera i també hi haurà un sopar organitzat per Òmnium Cultural.

 

14/03/2019

Nou Curs de Formació CRE per a ser Diables de la Colla

 

Us volem informar de que el diumenge 31 de març de 2019, tindrà lloc el Curs de Consumidors Reconeguts com a Experts. Es un curs teòric i pràctic obligatori per a tots els nous membres que es volen apuntar a l'entitat dels Diables per a poder cremar, i per apuntar-se, cal tenir un mínim de 7 anys. El curs es farà a l'Altell de les Bruixes i per ser puntuals, cal estar a les 18:00h.

 

Per a més informació, podeu contactar a través d'aquest correu: diablesmas9@gmail.com

 

26/02/2019

Rua Diabòlica de Carnestoltes 2019

 

El dissabte 2 de març se celebrarà la Rua Diabòlica de carnestoltes al mateix Altell de les Bruixes. A partir de les 16:30h de la tarda hi haurà diferents tallers gratuïts, un de màscares, maquillatge, de perruques i un taller de ninots, tot fins arribar a les 18:30h. A continuació es farà la Rua Diabòlica per els carrers de la vila amb el tradiccional carro de fusta guarnit, i a la nit, quan tots tornem a l'Altell, allà es repartirà la sopa de manduca.

 

Per beure la sopa de manduca, podeu portar un got , o comprar-ne un per tan sols 1€.

 

 

 

18/12/2018

Torna la tradiccional Sopa de Pedres

 

La Colla de Diables del Masnou organitzarà la oncena Sopa de Pedres. Per fer-la possible, el divendres 21 de Desembre a les 18:00h es farà una cercavil·la amb els Atabalats de la Colla per recollir els aliments al Mercat Municipal, i passarem per les botigues de Can Ventura, al passeig de Roman Fabra, per a petits comerços del Carrer de Sant Miqueli finalitzarem a la botiga de Can Rac, al Carrer dels Mestres Villa.

 

La Sopa de Pedres es farà el Dissabte 22 de Desembre coincidint amb la Fira Solidària a la Plaça d'antic Correus, (actual OAC).

 

La sopa s'estarà fent durant tot el dia i es repartirà sobre les 20:00h del vespre. Des del matí fins a la nit també hi haurà diferentes actuacions per animar la vetllada: cantades de nadales, El Grup d'atabalats de la Colla de Diables del Masnou, xocolatada, ball de bastoners...

 

Informació important i Solidària:

 

Com cada any, la Colla de Diables del Masnou vol participar amb el recapte de diners que es destinen per a la Marató de TV3, i participant, podreu fer el vostre propi tronc del Caga Tió perquè us l'emporteu a casa vostre i us portin els regals més desitjats.

 

Enguany, tracta sobre el càncer, ja que és una primera causa de mort a Catalunya entre els homes i, la segona, entre les dones. Cada dia moren 28 persones de càncer, és a dir, més de 10.000 a l'any.

 

 

Gràcies a la investigació, a Catalunya, la supervivència al càncer ha crescut un 7% en els últims 10 anys i la mitjana se situa, actualment, en el 55%. Però malgrat els avenços que s'han fet en tractaments, mètodes de diagnòstic i prevenció, la incidència del càncer segueix sent molt alta:

 

1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones tindran càncer al llarg de la seva vida.

 

 

Aquest any, és per aquest motiu que captarem fons per la investigació biomèdica, ja que La investigació dona Vida.

 

Una Colla més neta!

 

L'Expresident de la Colla de Diables, Joan Bertràn, va voler comentar en una reunió sobre l'impacte dels residus de plàstic que es generen al llarg de l'any per part de tots, i el fet de que no reciclar-los, te un impacte mediambiental on els residus acaben a les nostres platges del Mar Mediterràni. Els plàstics acaben al mar, i els animals com els peixos, i tortugues marines s'alimenten a través dels nostres propis residus.

 

El nou objectiu de la Colla, ha estat eliminar els gots de plàstic en el moment de repartir la Sopa de Pedres, i també s'ha apostat per anar reduïnt els residus plàstics al llarg de l'any 2019. Amb aquest objectiu de ser més ecològics, també es vol potenciar de que les altres assocciacions del Masnou, s'agafin a la mateixa iniciativa.

 

Actualment els preus d'aquest envasos ecològics, ens donen a pensar de que son preus bastant elevats. Quan la societat comenci a comprar aquest productes d'un sol ús i biodegradables, entenem de que els preus començarien a baixar gràcies a les mentalitats de les persones que fem possible fer aquests petits gestos.

 

25/10/2018

Castanyot 2018

 

El dimecres 31 doctubre es farà el Castanyot 2018, organitzat per la Colla de Diables del Masnou. A les 19:30h començarà la cercavila des de la Plaça Ocata fins a l'Altell de les bruixes. Una novetat d'aquest any es el nou concurs de disfresses, on us podreu inscriu-re a l'Altell mentres es reparteixin les castanyes. M'entrestant, podreu gaudir de l'ambient amb la música i bevent el vi bo.

 

 

08/10/2018

Botifarrada a la Hispanitat

 

La hispanitat és genocidi que va comportar 520 anys de colonialisme destructiu.


Cridem al poble per a denunciar aquest abús que va haver-hi fa tants anys i que, en temps actuals, encara no han sapigut ni tan sols fer un escrit per a donar pas al arrepentiment d'aquest acte atros.

Es crida al poble i a tothom a fer una bona botifarra amb pa i tomàquet a la Plaça de Marcel·lina Monteys el dijous 11 d'octubre a partir de les 20h.

S'oferiran botifarres i begudes a preus populars: 5€

Comptareu amb un seguit d'activitats a càrrec de Diables del Masnou, Atabalats del Masnou i la Colla Bastonera del Masnou.

Us hi esperem a tots!!!

 

24/09/2018

La Colla de Diables participarà a la Fira d'entitats

 

El proper diumenge 30 de setembre, l'Ajuntament organitza la Fira d'entitats on podreu trobar les diferentes mostres i activitats al llarg del matí. La Colla de Diables hi participarà per donar-se a conèixer i donarà la possibilitat per poder-se apuntar i formar part de la Banda de Diables o Atabalats del Masnou. L'horari de la fira serà de 10h a 14h i aquest any es farà als Jardins dels Països Catalans.

 

 

24/06/2018

S'apropa la Festa Major del Masnou 2018

 

Com cada any els Diables del Masnou realitzem moltes activitats a les nostres festes del Masnou. Prepareu-vos bé perquè aquest any predomina el lema del foc i us envairem amb moltes sorpreses que us tenim preparades. El dimecres dia 27 de juny, començarem amb la cercavila dels 3 elements, Terra Mar i Foc i acabarem en el pregó que es farà a la platja d'Ocata. El dijous 28 serà el Correfoc juvenil, que començarà a CA n'Humet, i el Diumenge 30 de juny el Correfoc adult, que començarà al Mercat Municipal.

 

El diumenge 1 de juliol, es farà la despertada per els diferents carrers de la vila i a les 11h, es farà la batalla d'aigua i foc a la Plaça de martí Miquel i Pol, just al costat de la Biblioteca.

 

A la batalla d'aigua, porteu pistoles d'aigua i banyador, que també haurà pols Holi de color i acabareu empapats i colorits!

 

A la imatge, es poden veure les rutes dels Correfocs i els seus horaris amb la programació.

 

Bona Festa Major de Sant Pere 2018!

 

 

20/06/2018

Arriba la Flama del canigó 2018


Un any més, arribarà la Flama del Canigó al Masnou. El dissabte 23 de juny, hi serà present la Colla de Diables del Masnou, al Carrer Prat de la Riba, a la porta de l'Ajuntament a les 20:00h del vespre. Un cop hagi arribat la flama, es farà el cercavila fins a la Plaça Independència, on s'encendrà la foguera i continuarà la festa.

 

 

12/03/2018

El diumenge 25 de març, es farà el curs de Formació per ser Diables


Teniu fills i filles que els hi agrada dominar el foc? El diumenge 25 de març per la tarda a les 18:00h, hi haurà el Curs de Consumidor Reconegut com a Expert.

 

Un cop us heu apuntat i aprovat el curs, pasareu a formar part de la nostre Colla, i amb tots els permisos vigents per a poder cremar, amb els coneixements mès bàsics.

 

L'edat per poder-se apuntar és de 7 a 11 anys els Diables Inantils, i els Juvenils, dels 12 fins als 18 anys.

 

Per apuntar-vos, feu clic enviant un correu aquí: collainfantilmasnou@gmail.com

 

 

 

09/03/2018

IV Festa de la Percussió 2018

 

El dissabte 17 de març, els Atabalats del Masnou de la Colla de Diables faràn la quarta edició de la Perkufest. L'inici de la festa començarà a les 18:30h a la Plaça d'Ocata i es farà la cercavila amb les 7 colles convidades.

 

Carrers per on pasarà la Cercavila:

 

Plaça d'Ocata, Carrer del Pintor Villa, C/ de Pere Grau, C/ dels Capitans Comellas, C/ dels Mestres Villa, C/ de Tomàs Vives, C/ de Sant Miquel, Plaça de Marcel.lina Monteys.

 

La ruta que us indiquem, podria ser modificada passant per el C/ Esperança i pujar per el Carrer Roger de Flor, si no comencessin unes obres pendents.

 

 

22/02/2018
Festa familiar solidària

 

El 4 de març es farà la festa familiar solidària a la Plaça Jardins dels Països Catalans.

Durant el dia a partir de les 10:30h hi hauran diferentes activitats com el taller de cuina, un scalextric solidari i molts més tallers que podeu veure ampliant la imatge del cartell.

 

Els Diables del Masnou, participaran a les 19:30h fent una actuació amb els Tabalers de la Colla, i els dimonis  faràn l'espectacle de clöenda de la festa.

 

05/02/2018

Rua Diabòlica 2018

 

Aquest dissabte 10 de febrer es celebrarà la Rua Diabòlica, que començarà a les 16:30h a l'Altell de les Bruixes amb la següent programació:

 

Horaris de les activitats:

 

-A les 16:30h, hi haurà tallers

 

-A les 19:00h, inici de la Rua, i a l'arribada a l'Altell hi hauràn diferents espectacles.

 

-A les 21:00h, es farà el repartiment de la sopa de Manduca.

 

Per tots aquells que us despisteu i no porteu got en el moment que us repartim la sopa, tindrem unes de ben maques a 1€ la tassa i per tots aquells que tingueu la vena solidària tindrem la nova guardiola d'enguany destinada a recaptar fons per la Marató de TV3, així que.... t'ho perdràs?

 

 

Us esperem a tots!

 

 <    1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    >